Waarom wil je je kozijnen vervangen?

In deze blog leest u alles over waarom u uw kozijnen zou willen vervangen voor kunststof of aluminium kozijnen. En hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Waarom wilt u uw huidige kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen?

Als u al langere tijd in hetzelfde huis woont, als uw huis zijn beste jaren heeft gehad, of als u iets aan die hoge energierekening wilt doen, is het een goede keuze om naar nieuwe kozijnen te kijken. Kozijnen die niet kieren, die niet rotten en afbladderen, en die uw exterieur en interieur weer een frisse uitstraling geven.

Lensink Kozijnen 00875

Daarom wilt u uw oude kozijnen vervangen

Ouderdom, tocht en slechte isolatie, veiligheid, de uitstraling van uw woning en het vermijden van schilderwerk. Het zijn de meest gehoorde redenen voor het vervangen van oude kozijnen. U zult dit vast herkennen als uw houten kozijnen al een tijd geleden gemonteerd zijn: hout leeft. Het trekt krom en gaat kieren, wat niet veel goeds doet voor jouw energierekening en binnenklimaat. Op den duur zullen de kozijnen vervangen moeten worden.

Gelukkig hebben we tegenwoordig kozijnen met een goede isolatiewaarde, die weinig onderhoud vragen en voor een frisse uitstraling zorgen.

Lensink Kozijnen Liike 03350
Voordelen op een rij

Kunststof kozijnen:

  • Zijn geluidswerend

  • Hebben een lange levensduur

  • Zijn recyclebaar

  • Isoleren goed, met minder warmteverlies, een lagere energierekening, comfort binnen en minder CO2 uitstoot als gevolg

  • Beschermen beter tegen inbraak

  • Nooit meer schilderen, tenzij een andere kleur gewenst is.

  • Veel afstelmogelijkheden

  • Vragen weinig onderhoud

Kunststof en aluminium

Deze opties heeft u als u uw huidige kozijnen wilt vervangen

Zit u eraan te denken om uw huidige kozijnen te vervangen? Dan heeft u meer dan één optie. Natuurlijk kunt u kiezen voor hout, maar zoals we net al hebben aangegeven, biedt kunststof veel voordelen die hout niet heeft. En dit geldt ook voor aluminium. Met goede isolatiewaarden, een lange levensduur en tal van mogelijkheden om de kozijnen exact die uitstraling te geven die u zoekt, wilt u eenmaal overgestapt op deze kozijnen niet meer terug.

Aluminium kozijnen kunnen in elke gewenste kleur worden geleverd en ook kunststof kan in bijna elke kleur worden geplaatst. Zoekt u toch meer naar die houtlook? Dan kunt u kiezen voor een houtnerfstructuur in uw kunststof kozijn, zodat deze echt op een houten kozijn lijkt. Gaat uw voorkeur uit naar een stoere en industriële uitstraling? Neem dan eens een kijkje naar onze steellook kozijnen van aluminium. De keuze is groter dan u denkt.

Ik wil mijn kozijn vervangen, en nu?

U heeft de keuze gemaakt: uw kozijnen moeten vervangen worden. Maar hoe gaat het proces van aanvraag tot montage dan? Het proces begint met het bekijken van de situatie en een vrijblijvende offerte. Pas na bevestiging bestellen wij de kozijnen en plannen we de montage. Het monteren kunt u zelf doen, maar u kunt dit ook door onze eigen monteurs laten doen. U heeft er verder geen werk aan; enkel het lappen van de ramen na afloop.

Hoe dit proces exact in zijn werk gaat, leest u op deze pagina. Klaar om uw kozijnen te vervangen?