Kan ik de kozijnen in een showroom bekijken? Jazeker, in onze showroom vindt u verschillende voorbeelden van de kozijnen, met extra opties! De showroom is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Maak direct telefonisch een afspraak. Het is ook mogelijk om een afspraak buiten openingstijden op afspraak te maken.
Plaatsen jullie de kozijnen ook voor mij? Ja, als u bij ons kozijnen bestelt, komen onze eigen monteurs deze zelf leveren en monteren. Voordat wij langskomen maken we hierover duidelijke afspraken.
Kan ik ervoor kiezen de kozijnen zelf te monteren? Wanneer dit uw wens is, is dat natuurlijk mogelijk. Wij maken dan een afspraak voor de levering van de kozijnen met u. Wij zullen de kozijnen wel komen inmeten en indien gewenst nadien komen afstellen.
Hoe maak ik aluminium kozijnen schoon? Aluminium kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en bestand tegen weersinvloeden. Twee keer per jaar schoonmaken met een sopje is voldoende.
In welke kleuren kunnen jullie aluminium kozijnen en deuren leveren? Onze aluminium (stalen-look) kozijnen zijn verkrijgbaar in bijna alle (RAL) kleuren.
Wat gebeurt er bij de oplevering? Onze monteurs lopen samen met de klant rond om alles te controleren. Daarna vullen en ondertekenen ze de opleverbon. Als er opmerkingen zijn die niet direct kunnen worden opgelost, worden deze vermeld op de opleverbon.
Kunnen horren blijven zitten als het raam dicht zit? Ja, de horren kunnen blijven zitten terwijl het raam gesloten is. Wij adviseren om de horren er in de winter wel uit te halen.
Hoe werken jullie? Wij zorgen ervoor dat we speciale dikke kleden gebruiken om zoveel mogelijk te beschermen voordat we aan het werk gaan. Onze aanpak begint meestal van boven naar beneden, zodat eventueel vallend materiaal geen schade veroorzaakt aan de nieuwe kozijnen. We werken per vertrek, dus wat we eruit halen, plaatsen we direct terug. Aan het einde van de dag is alles weer afgesloten en proberen we de rommel zoveel mogelijk op te ruimen om overlast te minimaliseren.
Is er veel breekwerk? Dit vervalt gelukkig mee. We zagen het oude kozijn eruit, plaatsen nieuwe kozijnen en zorgen voor de afwerking.
Wat is een stelkozijn? Een stelkozijn (ook wel stelkantstuk of stellijst genoemd) is een lat of frame van hout of kunststof dat wordt geplaatst in de muuropening (spouw) en dient als verbindingspunt tussen de buiten- en binnenmuur. Het stelkozijn zorgt ervoor dat het uiteindelijke montagekozijn stevig in de spouwmuur wordt bevestigd. Het voorkomt scheuren en schade aan de binnenmuur en vermindert het risico van loszittende kozijnen. Daarnaast zorgt het stelkozijn voor een goede afdichting tegen wind, water en tocht, wat de isolerende eigenschappen van kunststof kozijnen met isolatieglas verbetert. Daarnaast draagt het stelkozijn bij aan een goede inbraakwerendheid.
Waarom gebruiken we stelkozijnen? Een stelkozijn is een frame waar het eigenlijke kozijn tegenaan wordt geplaatst. Het stelkozijn wordt meestal tijdens het metselen in de muuropening geplaatst. Hierdoor worden beschadigingen aan het kozijn voorkomen. Bovendien zorgt het stelkozijn voor een stevigere constructie, betere afdichting van kieren, een betere aansluiting van het kozijn, gemakkelijke plaatsing van het kozijn en verbeterde isolatiewaarden. Daarnaast zorgt het stelkozijn voor een strak en mooi afgewerkt resultaat.
Wat zijn steellook kozijnen en deuren? Steellook kozijnen en deuren zijn gemaakt van aluminium, maar hebben het uiterlijk van staal. Ze hebben een stoere en minimalistische uitstraling, wat momenteel erg populair is. Bovendien bieden deze stalen-look producten de voordelen van gemakkelijk onderhoud en de duurzaamheid die aluminium met zich meebrengt.
Wat is een aanslag (kozijn) en waarvoor is dit? Een kozijnaanslag is een uitstulping aan de buitenkant van een kozijn, een extra "lip" van ongeveer 20 mm breed, die is voorzien van afdichtingsrubber dat tegen het stelkozijn wordt aangetrokken.
Wat is een latei en wanneer is deze nodig? Een latei is een dragende constructie die wordt gebruikt om de belasting boven wanddoorbrekingen over te brengen naar de delen van de wand naast deze openingen. Wanddoorbrekingen kunnen bijvoorbeeld ramen of deuren zijn. De latei is een balk die de belasting boven de muuropening opvangt en overdraagt, dus een draagbalk boven gevelopeningen.
Wat zijn raamdorpelstenen en kunnen jullie deze vervangen? Raamdorpelstenen zijn speciale tegels gemaakt van ijzeraarde. Ze worden onder de onderdorpel van een buitenkozijn geplaatst als lekdorpel. De raamdorpelsteen is schuin geplaatst, zodat water er vanaf kan lopen. Het oppervlak van de steen is vorstbestendig verglaasd en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, dorpelsteen, beton en natuursteen. Ja, het is mogelijk om de raamdorpelstenen te vervangen, dit kunnen wij voor u uitvoeren.
Wat is HR++ glas? HR++ isolatieglas (Hoog Rendementsglas) is isolerend dubbelglas en bestaat uit twee glasplaten die van elkaar worden gehouden door een afstandhouder aan de rand van het glas. De randen van het glas worden afgesloten met speciale kit, waardoor een gesloten eenheid ontstaat. In de tussenruimte tussen het glas wordt bij HR++ isolatieglas edelgas gebruikt en is één zijde van het glas voorzien van een coating voor extra isolatie. De isolatiewaarde van HR++ glas wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de isolatie. Naast HR++ zijn er ook andere soorten isolatieglas, zoals standaard dubbelglas en triple glas.
Wat zijn de voordelen van HR++ glas? Beperking van warmteverlies: HR++ glas zorgt voor een uitstekende isolatie, waardoor warmteverlies wordt beperkt. Lagere energiekosten: Door de verbeterde isolatie van HR++ glas hoeft er minder verwarmd te worden, wat resulteert in lagere energiekosten. Extra zonwerende optie: HR++ glas is verkrijgbaar met een speciale zonwerende coating, waardoor het zonlicht en de warmte van de zon worden gereflecteerd.
Wat is triple glas? Triple glas (HR+++), ook bekend als drievoudig isolerende beglazing of triple beglazing, is een vorm van isolatieglas die bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen ertussen. Deze extra glasplaat en spouwen zorgen voor een nog betere isolatie dan HR++ glas. Triple glas heeft een lagere Ug-waarde, wat resulteert in een hogere isolatiewaarde. Het biedt uitstekende thermische isolatie, waardoor het warmteverlies via ramen en deuren verder wordt verminderd. Daarnaast biedt triple glas ook geluidsisolatie, waardoor het zorgt voor een energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Triple glas draagt bij aan optimale energiebesparing, wat resulteert in een verminderde belasting van het milieu en een lager energieverbruik in de woning.