De beste kunststof kozijnen

Bent u op zoek naar kunststof kozijnen voor uw woning of bedrijfspand? Dan bent u bij Lensink Kozijnen aan het juiste adres. Wij bieden kunststof kozijnen van hoogwaardige kwaliteit van topmerken. Onze kozijnen zijn niet alleen sterk en duurzaam, maar ook energiezuinig en onderhoudsarm. Bovendien hebben wij kunststof kozijnen in houtlook met houtnerfstructuur, in verschillende stijlen, en in talloze kleuren.

GEALAN en VEKA

Kunststof kozijnen van hoogwaardige kwaliteit

Een leven lang genieten van uw woning? Dat kan met onze kunststof kozijnen. Bij Lensink Kozijnen kunt u kiezen uit kunststof kozijnen van de merken GEALAN en VEKA. Deze staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Onze kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn voorzien van HR++ isolatieglas. Dit glas isoleert de woning en houdt wind en kou buiten, wat betekent dat het glas bijdraagt aan een lagere energierekening. U kunt ook kiezen voor HR+++ isolatieglas, wat een nog hogere isolatiewaarde heeft.

Voordelen op een rij:

 • Milieuvriendelijk en recyclebaar;
 • Hoogwaardige kwaliteit;
 • 10 jaar fabrieksgarantie;
 • HR++ isolatieglas of HR+++ isolatieglas!
Lensink Kozijnen Liike 03063
Kunststof kozijnen door Lensink
Kozijnen vervangen voor Kunststof
Gevel met kunststof kozijnen

Kies tussen kunststof of aluminium kozijnen

Kiest u voor kunststof of aluminium kozijnen? Bij Lensink Kozijnen bieden wij allebei aan. Welke kozijnen het beste bij uw woning of bedrijfspand passen, hangt af van uw wensen en de specifieke eisen die u stelt aan uw kozijnen.

Aluminium kozijnen zijn bijvoorbeeld licht van gewicht en zeer sterk, wat ze bijzonder geschikt maakt voor grote ramen of glazen puien. Bovendien zijn de kozijnen duurzaam, onderhoudsarm en goed isolerend. Aluminium kozijnen zijn ook te verkrijgen in steellook profiel (slanke vormgeving). Het voordeel van dit profiel is dat deze een koudebrugonderbreker hebben. Dat betekent goede isolatiewaarden en geen condensvorming aan de binnenzijde. Kunststof kozijnen zijn daarentegen voordeliger in aanschaf en hebben een lange levensduur.

Lensink Kozijnen voordelen Zutphen

Kunststof kozijnen bestellen en laten plaatsen

Lensink kozijnen levert niet alleen de kunststof en aluminium kozijnen in Winterswijk, Doetinchem, Zutphen, Deventer en omliggende plaatsen. Onze eigen vakmensen zullen de producten zelf komen monteren. Zo kunt u zonder zorgen genieten van uw nieuwe kunststof kozijnen.

Kom naar onze showroom in Vorden om de kozijnen zelf te bekijken en beoordelen. Tijdens een bezoek brengen wij samen uw wensen in kaart en kunt u de verschillende stijlen, kleuren en profielen beter bekijken. Samen komen we zo tot een passend, vrijblijvend advies. Maak direct een afspraak via de mail of telefonisch, of loop binnen als u in de buurt bent. De koffie staat klaar!

De keuze al gemaakt? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Veelgestelde vragen beantwoord

 1. Kan ik de kozijnen in een showroom bekijken? Dat kan! Graag ontvangen wij u in onze showroom te Vorden. Hier kunt u de kozijnen bekijken en alle varianten ontdekken. De showroom is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Maak direct telefonisch een afspraak. Wilt u een afspraak buiten de openingstijden, neem dan contact met ons op.

 2. Hoe werkt het laten plaatsen van de kozijnen bij jullie? Wanneer u kozijnen bij Lensink Kozijnen bestelt, komen wij zelf de kozijnen leveren én monteren. Hierover maken wij duidelijke afspraken met u voordat onze vakmensen langskomen.

 3. Is het ook mogelijk om de kozijnen zelf te monteren? Jazeker, wanneer dit gewenst is maken wij een afspraak met u voor de levering. Wij meten wel zelf de kozijnen in en indien nodig komen wij nadien langs om alles af te stellen.

 4. Hoe werken jullie? Wij zorgen ervoor dat we speciale dikke kleden gebruiken om zoveel mogelijk te beschermen voordat we aan het werk gaan. Onze aanpak begint meestal van boven naar beneden, zodat eventueel vallend materiaal geen schade veroorzaakt aan de nieuwe kozijnen. We werken per vertrek, dus wat we eruit halen, plaatsen we direct terug. Aan het einde van de dag is alles weer afgesloten en proberen we de rommel zoveel mogelijk op te ruimen om overlast te minimaliseren.

 5. Is er veel breekwerk? Dit vervalt gelukkig mee. We zagen het oude kozijn eruit, plaatsen nieuwe kozijnen en zorgen voor de afwerking. Het afval wordt meteen afgevoerd en we stofzuigen elke ruimte schoon.

 6. Wat gebeurt er bij de oplevering? Onze monteurs lopen samen met de klant rond om alles te controleren. Daarna vullen en ondertekenen ze de opleverbon. Als er opmerkingen zijn die niet direct kunnen worden opgelost, worden deze vermeld op de opleverbon.

 7. Waar worden de kozijnen mee afgewerkt? Wij gebruiken zo veel mogelijk kunststof binnen afwerking, zodat er na tijd niet meer geschilderd hoeft te worden.

 8. Kun je kunststof kozijnen schilderen? Ja, het is mogelijk om kunststof kozijnen te schilderen.

 9. Kunnen horren blijven zitten als het raam dicht is? Ja, de horren kunnen blijven zitten terwijl het raam gesloten is. Wij adviseren om de horren er in de winter uit te halen.

 10. Is het mogelijk om kozijnen van binnen ook in nerf te krijgen en in kleur? Ja, dit is mogelijk.

 11. Wat is de standaard kleur binnen van de kozijnen? De kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De standaardkleuren zijn zuiver wit (9010) of crèmewit (9001).

 12. Wat is een HVL-verbinding? Een HVL-verbinding, ook wel bekend als de Hollandse Hoek, rechte hoek, houtverbinding-look of houtlookverbinding, is een horizontale verbinding in kunststof kozijnen waarbij de hoeken van het kozijn recht op elkaar zijn aangesloten. Het kozijn beschikt over een rechte hoek van 90 graden. Dit maakt het verschil tussen een houten kozijn en een kunststof kozijn vanaf de buitenkant vrijwel onzichtbaar.

 13. Wat is een stelkozijn? Een stelkozijn (ook wel stelkantstuk of stellijst genoemd) is een lat of frame van hout of kunststof dat wordt geplaatst in de muuropening (spouw) en dient als verbindingspunt tussen de buiten- en binnenmuur. Het stelkozijn zorgt ervoor dat het uiteindelijke montagekozijn stevig in de spouwmuur wordt bevestigd. Het voorkomt scheuren en schade aan de binnenmuur en vermindert het risico van loszittende kozijnen. Daarnaast zorgt het stelkozijn voor een goede afdichting tegen wind, water en tocht, wat de isolerende eigenschappen van kunststof kozijnen met isolatieglas verbetert. Daarnaast draagt het stelkozijn bij aan een goede inbraakwerendheid.

 14. Waarom gebruiken we stelkozijnen? Een stelkozijn is een frame waar het eigenlijke kozijn tegenaan wordt geplaatst. Het stelkozijn wordt meestal tijdens het metselen in de muuropening geplaatst. Hierdoor worden beschadigingen aan het kozijn voorkomen. Bovendien zorgt het stelkozijn voor een stevigere constructie, betere afdichting van kieren, een betere aansluiting van het kozijn, gemakkelijke plaatsing van het kozijn en verbeterde isolatiewaarden. Daarnaast zorgt het stelkozijn voor een strak en mooi afgewerkt resultaat.

 15. Wat is een aanslag (kozijn) en waarvoor is dit? Een kozijnaanslag is een uitstulping aan de buitenkant van een kozijn, een extra ‘lip’ van ongeveer 20 mm breed, die is voorzien van afdichtingsrubber dat tegen het stelkozijn wordt aangetrokken.

 16. Wat is HR++ glas? HR++ isolatieglas (Hoog Rendementsglas) is isolerend dubbelglas en bestaat uit twee glasplaten die van elkaar worden gehouden door een afstandhouder aan de rand van het glas. De randen van het glas worden afgesloten met speciale kit, waardoor een gesloten eenheid ontstaat. In de tussenruimte tussen het glas wordt bij HR++ isolatieglas edelgas gebruikt en is één zijde van het glas voorzien van een coating voor extra isolatie. De isolatiewaarde van HR++ glas wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de isolatie. Naast HR++ zijn er ook andere soorten isolatieglas, zoals standaard dubbelglas en triple glas.

 17. Wat zijn de voordelen van HR++ glas? Beperking van warmteverlies: HR++ glas zorgt voor een uitstekende isolatie, waardoor warmteverlies wordt beperkt. Lagere energiekosten: Door de verbeterde isolatie van HR++ glas hoeft er minder verwarmd te worden, wat resulteert in lagere energiekosten. Extra zonwerende optie: HR++ glas is verkrijgbaar met een speciale zonwerende coating, waardoor het zonlicht en de warmte van de zon worden gereflecteerd.

 18. Wat is triple glas? Triple glas (HR+++), ook bekend als drievoudig isolerende beglazing of triple beglazing, is een vorm van isolatieglas die bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen ertussen. Deze extra glasplaat en spouwen zorgen voor een nog betere isolatie dan HR++ glas. Triple glas heeft een lagere Ug-waarde, wat resulteert in een hogere isolatiewaarde. Het biedt uitstekende thermische isolatie, waardoor het warmteverlies via ramen en deuren verder wordt verminderd. Daarnaast biedt triple glas ook geluidsisolatie, waardoor het zorgt voor een energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Triple glas draagt bij aan optimale energiebesparing, wat resulteert in een verminderde belasting van het milieu en een lager energieverbruik in de woning.

 19. Wat is een latei en wanneer is deze nodig? Een latei is een dragende constructie die wordt gebruikt om de belasting boven wanddoorbrekingen over te brengen naar de delen van de wand naast deze openingen. Wanddoorbrekingen kunnen bijvoorbeeld ramen of deuren zijn. De latei is een balk die de belasting boven de muuropening opvangt en overdraagt, dus een draagbalk boven gevelopeningen.

 20. Wat zijn raamdorpelstenen en kunnen jullie deze vervangen? Raamdorpelstenen zijn speciale tegels gemaakt van ijzeraarde. Ze worden onder de onderdorpel van een buitenkozijn geplaatst als lekdorpel. De raamdorpelsteen is schuin geplaatst, zodat water er vanaf kan lopen. Het oppervlak van de steen is vorstbestendig verglaasd en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium, dorpelsteen, beton en natuursteen.