Subsidies

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van iedere woning. Nieuwe kunststof kozijnen hebben veel voordelen, waaronder duurzaamheid, betaalbaarheid en eenvoudig onderhoud. Bovendien is de overheid actief bezig met het stimuleren van duurzaamheid in Nederlandse woningen. Daarom komen kunststof kozijnen in aanmerking voor subsidie van de overheid.

Lensink Kozijnen Liike 03157

Kan ik subsidie krijgen voor mijn nieuwe kozijnen?

In het huidige tijdperk, waarin duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, zijn er geweldige kansen voor woningeigenaren om hun woning duurzamer te maken én te profiteren van subsidies. De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) wijzigt per januari 2024. Wat wijzigt er precies? Lees het hier.

Lensink Kozijnen Liike 03430

Voordelen van subsidie

De ISDE staat klaar om woningeigenaren te ondersteunen bij het realiseren van duurzame veranderingen aan hun woningen. Vanaf 2024 kunnen woningeigenaren wederom subsidie aanvragen voor nieuwe kozijnen met HR++ of HR triple glas. Schaf in 2024 ook voordelig uw kunststof kozijnen aan!

Kom ik in aanmerking?

Voorwaarden voor subsidie

Natuurlijk zijn er enkele richtlijnen waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Isolatie subsidie aanvragen kan namelijk niet voor alles. Nieuwbouw of herbouw van uw woning komt niet in aanmerking, evenals uitbouw, aanbouw of een nieuw dakkapel. De overheid geeft alleen subsidie voor de bestaande 'thermische schil'. De isolatie die u binnen uw originele woning plaatst. Subsidie komt vooral binnen handbereik bij het plaatsen van HR++ en HR+++ ramen, die een aanzienlijk verschil maken in de isolatie van uw woning. Op de website van Energiesubsidiewijzer treft u een overzicht van subsidies en aantrekkelijke leningen die gelden binnen uw gemeente om uw woning energiezuiniger te maken. U kunt ook contact met ons opnemen, wij helpen u graag. Laat u adviseren!

Veelgestelde vragen over subsidie