Subsidies

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van iedere woning. Nieuwe kunststof kozijnen hebben veel voordelen, waaronder duurzaamheid, betaalbaarheid en je kunt het makkelijk onderhouden. Ook de overheid wil investeren in het verduurzamen van woningen in Nederland. Daarom komen kunststof kozijnen in aanmerking voor subsidie van de overheid.

Gecomprimeerd Lensink Kozijnen Niice Digital Marketing 00912

Isolatiemaatregelen woningeigenaren (ISDE) 2022

Kunststof kozijnen worden vergoed wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. De ISDE betaalt subsidie als een woning duurzamer wordt. Daarvoor moeten de maatregelen aan verschillende voorwaarden voldoen om aan te tonen dat er daadwerkelijk energiebesparing plaatsvindt. Waarmee je in aanmerking komt voor subsidie is vooral het type raam dat in kunststof of aluminium kozijnen wordt geplaatst.


HR++ en HR+++ ramen laten plaatsen zorgt voor de grootste verschillen voor de isolatie van een woning. Om subsidie te krijgen moeten volgens de ISDE- regels de kozijnen worden vervangen voor isolerende exemplaren zoals een kunststof of aluminium kozijn.


Momenteel is er een subsidie beschikbaar voor HR++ glas is in 2022 53 euro per m². Het subsidiebedrag voor kozijnpanelen per m² is €23 in 2022. Kijk voor de voorwaarden op: https://www.rvo.nl/subsidies-f...

Lensink Kozijnen Vorden

Isolatiemaatregelen woningeigenaren (ISDE) 2023

In 2023 wordt duurzame energie en energiebesparing alsmaar belangrijker, en daarom wordt het krijgen van een subsidie eenvoudiger. De ISDE zal niet alleen subsidies bieden voor het nemen van twee isolatiemaatregelen, maar ook voor het nemen van slechts één maatregel. Dit is geweldig nieuws voor degenen die de noodzakelijke veranderingen aan hun huis willen doorvoeren. Natuurlijk zijn er nog steeds enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Kijk voor de voorwaarden op: https://www.rvo.nl/subsidies-f...

Subsidie of lening

Op de website www.energiesubsidiewijzer.nl treft u een overzicht van subsidies en aantrekkelijke leningen om uw woning energiezuiniger te maken die gelden binnen uw gemeente of neem contact op en laat je adviseren!