Subsidies

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van iedere woning. Nieuwe kunststof kozijnen hebben veel voordelen, waaronder duurzaamheid, betaalbaarheid en eenvoudig onderhoud. Bovendien is de overheid actief bezig met het stimuleren van duurzaamheid in Nederlandse woningen. Daarom komen kunststof kozijnen in aanmerking voor subsidie van de overheid.

Lensink Kozijnen Liike 03157

Kan ik subsidie krijgen voor mijn nieuwe kozijnen?

In het huidige tijdperk, waarin duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, zijn er geweldige kansen voor woningeigenaren om hun woning duurzamer te maken én te profiteren van subsidies. De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) heeft in 2023 een vernieuwde aanpak geïntroduceerd die het verkrijgen van subsidies voor isolatiemaatregelen, waaronder kunststof kozijnen, aanzienlijk vereenvoudigt.

Lensink Kozijnen Liike 03430

Voordelen van subsidie

De ISDE staat klaar om woningeigenaren te ondersteunen bij het realiseren van duurzame veranderingen aan hun woningen. Dit jaar is er goed nieuws: niet alleen komen huiseigenaren in aanmerking voor subsidies bij het treffen van twee isolatiemaatregelen, maar ook bij het uitvoeren van slechts één enkele maatregel. Dit opent nieuwe deuren voor iedereen die verbeteringen wil aanbrengen in de energie-efficiëntie van hun woning.

Voorwaarden voor subsidie

Natuurlijk zijn er enkele richtlijnen waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze waardevolle subsidie. Een cruciale factor hierbij is het type raam dat wordt geïnstalleerd in de kunststof of aluminium kozijnen. Subsidie komt vooral binnen handbereik bij het plaatsen van HR++ en HR+++ ramen, die een aanzienlijk verschil maken in de isolatie van uw woning. Op de website van Energiesubsidiewijzer treft u een overzicht van subsidies en aantrekkelijke leningen die gelden binnen uw gemeente om uw woning energiezuiniger te maken. U kunt ook contact met ons opnemen, wij helpen u graag. Laat u adviseren!

Veelgestelde vragen over subsidie