Uw woning verduurzamen? Kies voor kunststof kozijnen

Bent u van plan om te verbouwen, een nieuwe woning te bouwen of een renovatie uit te voeren? In de huidige tijd is de focus op duurzaam wonen eerder regel dan uitzondering geworden. Wanneer u nadenkt over het verduurzamen van uw woning, komen isolatieopties zoals vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie waarschijnlijk als eerste bij u op. Maar wist u dat goed isolerende kozijnen eveneens aanzienlijke energiebesparingen kunnen opleveren?

Lensink Kozijnen Liike 03449

Oog voor de toekomst: energiezuinige kozijnen

Kunststof kozijnen verminderen warmteverlies naar buiten, wat resulteert in lagere stookkosten en een verlaagde energierekening. Kunststof kozijnen bieden een duurzame oplossing die niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook uw wooncomfort en portemonnee. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek waarom kunststof kozijnen de ideale keuze zijn voor het verduurzamen van uw woning.

Lensink Kozijnen Liike 03483

Kunststof, een duurzame optie

Kunststof kozijnen, ramen en deuren bieden niet alleen uitstekende warmte-isolatie, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid van uw woning. Onze kunststof kozijnen zijn vervaardigd met hoogwaardig materiaal en uitgerust met HR++ of HR +++ isolatieglas.

Ons aanbod omvat kunststof kozijnprofielen van VEKA en GEALAN, toonaangevende partners van de Europese kozijnfabrikanten. Zij zijn toegewijd aan het fabriceren, verbeteren en ontwikkelen van kunststof profielen voor kozijnen, ramen, deuren, rolluiken, luiken en meer. Bovendien zijn onze kunststof kozijnen volledig recyclebaar.

Uitstekende isolatie voor optimale duurzaamheid

Een belangrijke reden waarom kunststof kozijnen zo duurzaam zijn, is hun goede isolatievermogen. Als u ze vergelijkt met houten kozijnen, houden kunststof kozijnen, warmte en kou extra goed buiten. Hoe goed ze isoleren, meten we met de U-waarde. Een lage U-waarde – zoals die van kunststof kozijnen – betekent dat de isolatie uitstekend is.

Onderhoudsgemak en langdurige prestaties

Naast hun duurzaamheid, staan kunststof kozijnen bekend om hun buitengewone onderhoudsgemak. Slechts af en toe afnemen met een doekje is voldoende om hun kwaliteit te behouden. In tegenstelling tot houten kozijnen, die regelmatig schilderwerk en intensiever onderhoud vereisen, gaan kunststof kozijnen jarenlang mee met minimaal onderhoud. Bovendien zijn houten kozijnen vatbaarder voor uiteenlopende weersomstandigheden in vergelijking met kunststof kozijnen. Dit resulteert erin dat houten kozijnen regelmatig opnieuw moeten worden geschilderd, een proces dat vaak schadelijke stoffen bevat die niet gunstig zijn voor het milieu. Dit versterkt de positie van kunststof kozijnen als de meest ecologische en duurzame keuze.

Lensink Kozijnen Liike 03350

Financiering en subsidie

Twijfelt u over de financiële kant van de overstap naar kunststof kozijnen? Door uw oude kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen kunt u wellicht gebruikmaken van de energiebesparende maatregelen die door de overheid worden gesubsidieerd. Ontdek de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren) om uw duurzame investering te ondersteunen. Bekijk ook onze subsidie-informatie. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Veelgestelde vragen